10x de leukste restaurants & hotspots in Amsterdam West | Cityguys.nl 10x de leukste restaurants & hotspots in Amsterdam West | Cityguys.nl Skip to main content

10x de leukste restaurants & hotspots in Amsterdam West

Zo nu en dan weet je gewoon niet wat je wilt eten als het maar in de buurt is. Om je hiermee op weg te helpen schreven we Best of the West! Van deze heerlijke restaurants en bars in Amsterdam West krijg je gegarandeerd trek! Eet smakelijk!

Happyhappyjoyjoy

Wellicht het meest kleurrijke restaurant van Amsterdam zit nog steeds elke avond tjokvol. De kaart bestaat uit streetfood vanuit heel Azië, waardoor je flink wat verschillende smaken kan verkennen en ontdekken. Houd je absoluut niet in en bestel de verschillende Baos, de 5-Spiced Pork en probeer de koud geserveerde Shanghai Soy Duck.

Happyhappyjoyjoy, Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam

Strangelove

Beetje gek, maar wij waren meteen verliefd op deze plek. Het is in het oude Pathalogisch Anatomisch Lab en daar huist nu een bioscoop in, een aantal startups in de creatieve scene én een awesome restaurant. Ze zijn geopend voor brunch in het weekend en dat doe je daar met een awesome Bloody Mary. Als Louwrens werkt dan kun je ook een bloody mary met bourbon bestellen, die zijn dus heel fijn en het ontbijt mag er ook zijn. Doordeweeks is het restaurant ook gewoon geopend en kun je hier heerlijk eten, dus ideaal voordat je naar de film gaat (of als je niet naar de film gaat ook!)

Strangelove, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Rotisserie

Naast Fier vind je de Rotisserie. Een naar eigen zeggen Brooklynese Bar met een Instagram-account waar je honger van krijgt. Je kan ervoor kiezen om gezellig aan de bar plaats te nemen voor een aantal heerlijke barbites of door te lopen via de backdoor naar het knusse restaurant met hoge tafels. Mijn favoriet is de CFC (knipoog naar KFC met de Clerq Fried Chicken – €8,-!!!). Frietjes en een biertje erbij en je bent helemaal klaar. Geen zin in bier? No worries! Rotisserie heeft een uitgebreide Gin Tonic kaart.

Rotisserie, De Clercqstraat 81, Amsterdam

Kevin Bacon

Als je je Bar Kevin Bacon noemt heb je een bepaalde instelling die wij heel erg kunnen waarderen. Kevin Bacon wil de Kavin Bacon onder de bars zijn. Niet het populairst, niet pretentieus, maar wel een topnaam en altijd druk. De hotelbar van Hotel not Hotel ziet er top uit en schenkt een prima gin tonic.

Kevin Bacon Bar, Witte de Withstraat 38, Amsterdam

Frits

Goede burgers en meer bieren op de kaart dan je in een week op kan is de succesformule van deze bar aan het Mercatorplein. Bar Frits staat nog steeds tussen de beste burgers van Amsterdam. Natafelen of barhangen na het eten is hier geen probleem, want in het weekend is deze hotspot gewoon tot 03:00 uur open.

Frits, Jan Evertsenstraat 135, Amsterdam

Foodhallen

De foodhallen is nog steeds één van de beste plekken om je woensdag-, donderdag- of vrijdagmiddagborrel te plannen. Lekker eten verzamelen van de verschillende eettentjes en aan het bier, wijn of gin tonics. Eigenlijk is het al moeilijk genoeg om te kiezen tussen de verschillende standhouders, waardoor het altijd delen wordt van Viêt View, Meneer Temaki en Bulls & Doggs. Ben je toch op zoek naar een goede bodem? Met een hamburger en frites van The Butcher ben je sowieso set!

Foodhallen, Bellamyplein 51, Amsterdam

Bar Centraal

Voor wijnliefhebbers in Amsterdam West is deze bar fantastisch nieuws, want de mannen achter Glouglou in de Pijp hebben deze maand Bar Centraal geopend op de Ten Katenstraat. In het voormalige pand van Bar Brouw vind je deze spot, waar je dus ook lekker de hele zomer op het terras kunt zitten. Is dat alles? Nope! De voormalige keuken is omgetoverd tot een open keuken met chef’s table waar je kunt genieten van de kookkunsten van chefs Fernando en Riccardo die heerlijke kleine gerechten serveren voor prijzen tussen de €6,50 en €13,-. Wij genoten zo erg van de bouillon met ei, paddenstoelen en zeewier dat we gelijk hebben voorgesteld om dit gerecht Miso Horny te noemen. Geniet daarna lekker van de burrata, de bloedworst met cashewnoten en de parelhoen. Ach, neem gewoon het hele menu want dat kan met deze prijzen.

Bar Centraal, Ten Katestraat 16, Amsterdam

Spaghetteria

Lekker met z’n allen om grote houten tafels zitten voor een pasta. Spaghetteria slaagt erin om een simpele pastakaart met 6 verschillende pasta’s altijd goed klaar te maken. (van €9,- tot €14,-) Prima om een aantal vriendinnen mee naar toe te nemen. Ook als je wat minder wilt uitgeven. De rucolasalade laten we staan. De wijn uiteraard niet.

Spaghetteria, Jan Hanzenstraat 32, Amsterdam

Forno

Forno ligt bijna tegen het Vondelpark aan, maar nog net op de scheidingslijn tussen west en zuid. Forno is een fijn restaurantje op de Rhijnvis Feithlaan met o.a. heerlijke pizza’s (tussen €9,- en €14,-). Met lekker weer zit je natuurlijk hier op het terras, waardoor Forno één van de grote winnaars was van de Cityguys Pizzabiketour.

Forno, Rhijnvis Feithstraat 43, Amsterdam

Floor 17

Als je heel ver in west bent kan je hier best even naar boven voor een drankje met een uitzicht over alle locaties die hierboven genoemd zijn. Uiteraard kan je hier ook mooi je date afsluiten met een dessert of goede cocktail. Neem vooral even een kijkje op de website van Floor 17, want er staat altijd wel iets leuks op de planning.

Floor 17, Staalmeesterslaan 410, Amsterdam

Mist jouw favoriete spot in West? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.