Waar je in Rotterdam koffie moet drinken - Cityguys Skip to main content

Waar je in Rotterdam koffie moet drinken

Koffie kun je overal drinken, maar waar kun je het beste heen? Cityguys geeft niet zo veel om een ijskoffie met witte chocola of een macchiato met caramel, maar wel om koffie. Gewoon goede koffie, en bovendien de beste plekken om deze koffie te drinken.

Hopper Coffee

In een zijstraat van de populaire Witte de Withstraat vind je Hopper. Hier kun je perfect je (filter)koffie drinken of werken aan de grote tafel. Neem ook zeker een van de tosti’s, het exemplaar met Stolwijkse boerenkaas en chorizo is intens lekker!
Inmiddels heeft Hopper een tweede zaak geopend op de Zwaanshals in Noord, ook zeker een bezoekje waard.

HopperCoffee-Rotterdam

Het Hoofdkantoor (Man Met Bril Koffie)

Als connaisseur moet je absoluut naar Het Hoofdkantoor. Deze koffiebar en branderij is gevestigd in één van de Hofbogen, goed verstopt in Noord. Esquire heeft Het Hoofdkantoor uitgeroepen tot de beste nieuwe koffiebar van Nederland. Hier kun je terecht voor een echt Rotterdams bakkie en kan Paul en zijn personeel je alles vertellen over de koffie. Je koffie is hier gegarandeerd beter dan op welk ander hoofdkantoor dan ook!

Urban Espressobar West

Op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Claes de Vrieslaan vind je Urban Espressobar West.
In 2014 won UEB West de AD-koffietest, maar niet alleen de koffie is hier steengoed ook de taarten zijn hier fantastisch en worden in eigen keuken gebakken. Een hele fijne plek.

Lokaal Espresso

Deze Espressobar heeft een intens vet interieur en is eveneens gevestigd in één van de bogen onder het voormalige Hofpleinspoorviaduct, namelijk op Station Hofplein. Een voormalig treinstation wat nu een bruisende plek is met veel leuke ondernemingen.

Noc Noc

Hier kun je zelf je koffie samenstellen.
Bepaal zelf de soort bonen, shots espresso en hoeveelheid water of melk. Super Leuk!
Als je in een minder creatieve bui bent kun je ook gewoon een Americano of cappuccino bestellen.
NOC NOC staat voor ‘ No Ordinary Coffee Not Only Coffee’, je kunt hier dus niet alleen terecht voor je koffie maar ook voor bijvoorbeeld een biertje van Kaapse Brouwers of een gin-tonic.

afbeelding

Wat is jouw favoriete koffiebar? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.