Hotels Rotterdam Guide: Dit zijn dé hotels waarin je wil overnachten in Rotterdam Hotels Rotterdam Guide: Dit zijn dé hotels waarin je wil overnachten in Rotterdam Skip to main content

Dit zijn dé hotels waarin je wil overnachten in Rotterdam

Rotterdam is hot and happening en steeds vaker dé stad om je weekendje weg naartoe te plannen. Uiteraard hebben wij er genoeg getest om een complete guide over te schrijven inclusief tips rondom de hotels. Ready? Here we go!

Mainport

Vanaf je gigantische bed heb je in dit hotel uitzicht op de Erasmusbrug of op Leuvenhaven, wat dus ideaal gelegen is als je ’s avonds van plan bent om te gaan stappen op de Witte de Withstraat of een avondje gaat hangen in één van onze favoriete cocktailbars van Rotterdam, want zowel Noah als Dr. liggen op loopafstand.

Wanneer je ’s nachts terugkomt in je hotelkamer en je je tijdens het tandenpoetsen staat te verwonderen over de ingebouwde TV in de badkamerspiegel neem je je voor om de volgende dag helemaal nergens heen te gaan, want als je even goed boekt heeft je kamer een bubbelbad én een eigen sauna! Als dat niet genoeg is hebben ze ook nog een heerlijke spa. Als je hier niet van je kater afkomt weten we het ook niet meer.

Cityguys protip: Sexspeeltjes vergeten? Don’t worry! Deze liggen gewoon in de minibar.

Mainport, Leuvehaven 77, Rotterdam

De bedden in Mainport zijn gigantisch
Mainport is een fantastische uitvalsbasis als je bij deze man een avondje medicijnen komt innemen in cocktailbar Dr.

Citizen M

Als je naar een feestje bij Hani en Erikson in Noah gaat weet je zeker dat je rollend de deur uit gaat. Het beste wat je dan geboekt kunt hebben is een kamer in Citizen M, want dit hotel met vierkante bedden ligt echt precies twee koprollen van deze feesttent vandaan.

Wachten aan de receptie is hier niet van toepassing, want inchecken doe je helemaal zelf. Met de ipad in de kamer bedien je de efficient ingerichte kamer. Verlichting uit en gordijnen open zodat je nog even vanaf je bed kunt genieten van het uitzicht op het Witte Huis.

Citizen M, Geldersestraat 50, Rotterdam

Het uitzicht op de oude haven vanuit Citizen M
We waarschuwen je nu: al is je hotel nog zo dichtbij. Pas op voor deze man en zijn shotjes in Noah.

NHow Rotterdam

De Kop van Zuid is met de Foodhallen Rotterdam erbij helemaal hot and happening. Binnenkort vind je ook nog hier de nieuwe hamburgerzaak Diego’s en met een paar minuten lopen bevind je je bij Fenix Foodfactory, waar je heen gaat om een kaasplakje weg te eten, terwijl je een lokaal biertje drinkt van Kaapse Brouwers. Een aantal deuren verderop vind je trouwens het Dutch Pinball Museum, waar je voor €8,50 anderhalf uur onbeperkt kunt flipperen op zo’n 100 flipperkasten.

“No good story starts with a glass of milk” staat er op het bordje naast de bloody mary’s. Zo zien we ons anti-kater ontbijt graag! Naast je bloody mary kies je tussen 5 verschillende soorten ei, terwijl je nog eens nageniet van je overnachting met uitzicht over de maas. Want eerlijk is eerlijk. Een beter uitzicht vanuit je slaapkamer krijg je niet in Rotterdam.

Nhow Rotterdam, Wilhelminakade 137, Rotterdam

Geef toe. In dit gebouw wil je toch slapen?

Bruno Room Mate Hotel

Nog dichter bij de Foodhallen is Room Mate Bruno, een Boutique Hotel bovenop de Foodhallen. Je mag hier ontbijten tot 12 uur, wat natuurlijk enorm relaxed is na een avond Rotterdam – want dat hakt er altijd in. Een standaardkamer is al heel relaxed, maar de suites zijn zwaar de bom en die hebben een bad waar je ook met 3 mensen in kunt zitten. Dat kan wel eens van pas komen – als we onze Cityguy JP mogen geloven.

Bruno Room Mate Hotel, Wilhelminakade 52, 3072 AR Rotterdam

Hoe dicht liggen het NHow en Bruno bij elkaar? Zo dichtbij!
Dat Bruno ziet er toch een partij prachtig uit

The James

In 2018 opende het driesterrenhotel The James in hartje centrum Rotterdam. Dat driesterren houdt niet alleen in dat ze geen restaurant of zwembad hebben, maar ook dat een overnachting voor twee personen in een fucking chille kamer nog maar een paar tientjes duurder is dan je treinkaartje terug naar huis.

The James is perfect als je van plan bent je helemaal kapot te shoppen in Rotterdam en een hotelkamer op 2 seconden van de winkelstraat wil hebben óf als je van plan bent je kapot te laten maken door de guys van George / Scharrels en Schuim en je zeker weet dat je niet meer naar huis kunt lopen.

Cityguys protip: Tegenover The James kun je onwijs lekker dimsummen bij The Grand Garden.

Hotel The James, Aert van Nesstraat 25, 3012 AE Rotterdam

Naar Scharrels en Schuim ga je voor de kippen.
Tegenover The James kun je je kater weg dimsummen bij The Grand Garden

Natuurlijk kun je nog goedkoper slapen in King Kong Hostel op de Witte de With of (dames, nog beter) in bed bij onze vrijgezelle Rotterdamse Cityguy Matthijs.

Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.