Racen in een Porsche tijdens je weekend Leipzig | Cityguys.nl Racen in een Porsche tijdens je weekend Leipzig | Cityguys.nl Skip to main content

Racen in een Porsche tijdens je weekend Leipzig

Niets moet, maar wij vinden dat een weekend Leipzig op je bucketlist hoort. Als je geen zin hebt om direct te boeken, dan adviseren we om de vlog hieronder even te bekijken. Als je vervolgens nog leest waar we allemaal zijn geweest dan weten we het zeker: ook jij wilt even naar deze stad op slechts een uur rijden van Berlijn.

Racen in een Porsche

In Leipzig bouwen ze Porsches en die kun je daar dan af komen halen om er vervolgens mee te racen op het circuit naast de fabriek. Niet dat je er per se eentje hoeft te kopen, want je kunt ook in één van hun auto’s rijden, of zoals wij deden: in alle verschillende modellen die er staan. Doe ook de tour door de fabriek, want het is echt vet om te zien hoe deze brute auto’s gemaakt worden. Disclaimer: het is niet zo goedkoop, maar wel een goedkope manier om in een Porsche te racen.

Posche Fabriek Leipzig, Porsche Leipzig, Porschestraße, Leipzig, Duitsland

Warning: na een uurtje Porsche racen ga je veel te cool doen.

Hier ga je uit eten en drinken

Het draait natuurlijk niet alleen om auto’s hier. Eten is er in overvloed, drinken ook. Dansen vonden we wat lastiger te vinden maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met de toffe plekken aan het einde van dit artikel.

Chinabrenner

Je loopt door een wijk die volledig onder de graffiti zit en dan zie je een pand waar best een aantal krakers in kunnen wonen. Dat is niet het geval, hier huist een restaurant waar je naar binnen moet en met je vrienden de volledige kaart wilt bestellen. Fijne wijnen op de kaart, maar wij kozen voor de nodige bieren.

Chinabrenner, Chinabrenner, Gießerstraße, Leipzig, Duitsland

Currywurst eten bij Curry Cult

Dat kun je hier overal natuurlijk en dat deden we dan ook overal. Dat kan op straat, maar wij lieten ons door de gids naar zijn fasvoriete worst leiden (haha). Dat is bij Curry Cult, waar ze ook frietjes hebben – al eet je ‘m natuurlijk eigenlijk met een broodje. Kost praktisch niks, dus kun je meermaals tijdens de verblijf doen.

Curry Cult - Pommes Genuss, Curry Cult, Petersstraße, Leipzig, Duitsland

Bach hield ook van Curryworst. Als je dit beeld ziet ben je vlakbij!

Burgermeister - der Grill

Fantastische plek om ’s nachts nog iemand te scoren – hoorden we. Mocht je daar geen zin in hebben, scoor dan in elk geval een burger. Maakt niet uit welke, we hebben ze praktisch allemaal geproefd en ze waren allemaal goed. Of dat door het tijdstip kwam? Geen idee.

Burgermeister - der Grill, Burgermeister - Der Grill, Südplatz, Leipzig, Duitsland

Hier scoor je drankjes

Niet (!) bij Flower Power. Ja, natuurlijk kan het en het is nog open tot laat, maar daar wil je niet belanden. Wel wil je cocktails drinken van de beste bartender van de stad (André Pintz). Die staat bij Imperii achter de bar en bestel hier vooral ook zijn creaties, de cocktails die hij voor de Diageo Worldclass competitie maakte.

Imperii, IMPERII, Brühl, Leipzig, Duitsland

Uptown Coffee Bar

Hoewel iedereen je naar Kaffeehaus Riquet stuurt en je daar buiten mooie plaatjes kan schieten, raden we je aan om toch gewoon hier een fijne kop koffie te scoren. Gezellig, klein, lekker Duits. Koffie die niet door een dame met een knopje uit een apparaat wordt getoverd. Beter dus.

Uptown Coffee Bar, Uptown Coffee, Washington Road, Mount Lebanon, Pennsylvania, Verenigde Staten

Toffe plekken in Leipzig

De Thomaskirche ziet er mooi uit, maar bij Spinnerei schiet je de tofste plaatjes. Van jezelf natuurlijk en de omgeving. Bij Tapetenwerk kun je kunst kijken en wij waren er in een weekend dat iedereen dat vergezeld met biertjes deed. Iedereen wil de Panoramatower op maar wij raden je het Volkerschlachtdenkmal (monument to the battle of nations) aan. Fantastische plek om door te dwalen en van bovenaf over de stad te kijken.

Volkerschlachtdenkmal, Str. des 18. Oktober 100, 04299 Leipzig, Germany

Vanaf het dak van het Volkerschlachtdenkmal zie je de hele stad. (en het is een coole piramide)

Chillen in Leipzig

Als je een stukje de stad uit rijdt, dan zie je allemaal meren. Wij gingen chillen bij Nordstrand Cospuden – een fantastische plek met een strandje.

Nordstrand Cospuden, Cospudener See, Leipzig, Duitsland

Op enkele minuten rijden ben je helemaal de stad uit

Heb jij mooie tips voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via tips@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.