In de wandelgangen: dit gebeurt er in de Amsterdamse horeca, november 2017 | Cityguys.nl In de wandelgangen: dit gebeurt er in de Amsterdamse horeca, november 2017 | Cityguys.nl Skip to main content

In de wandelgangen: dit gebeurt er in de Amsterdamse horeca, november 2017

Roddels, aankondigingen, transfers! Wat krijgen we allemaal te horen over de horeca in Amsterdam? Je leest het hier! Ben je nog niet helemaal bij? Alle aankondigingen van oktober lees je hier!

Roses by SAL geopend

Rose’s Cantina was maanden in verbouwing om uiteindelijk te worden omgedoopt tot Roses by SAL. Het by SAL staat natuurlijk voor by Salmuera, want Vincent Uzcudun heeft deze zaak helemaal omgetoverd tot een Cubaanse straat uit de jaren 50. Voor friends en family gingen ze afgelopen woensdag open. Je komt hier voor Pisco Cocktails, ceviches, empanadas en superlekker vlees (we hebben de bbq gezien!). Daarnaast voegen ze binnenkort Cubaanse sigaren een rumbar en chocoladedessert toe dus we zijn even de hele maand nergens anders. Groetjes!

Roses by SAL, Reguliersdwarsstraat 40, Amsterdam

Besito de roses... #roses #bysal #latino #pisco #ceviche #asado #reguliers

A post shared by Vincent Uzcudun (@vincentuzcudun) on

Cityguys 19e in de Favor Flav top 100

Wow! Veel te veel eer ging er naar ons toen we afgelopen maandag werden genoemd op plek nummer 19 in de Favor Flav Food top 100. Om volgend jaar nog hoger te eindigen schroeven we het aantal te bezoeken feestjes en restaurantopeningen op naar 1200 per jaar.

Eric van Beek wint Bacardi Legacy Nederland

De strijd om de winst van Barcardi Legacy in Nederland is gewonnen door Eric van Beek. In deze belangrijke cocktailcompetitie stonden Van Beek (bartender bij het nieuwe hotel TwentySeven op de Dam), Dyon Seedorf (George Cocktailbar) & Ruud Steenbakkers (THE DUCHESS) in de top 3.

Intens gelukkig verscheen hij als winnaar op het podium in de Loft van de A’dam Toren nadat hij met zijn drankje Cariño (met onder andere Bacardi 8 años & Griekse yoghurt) de jury wist te overtuigen. Hij vertegenwoordigt Nederland op de Global Finals van Bacardi Legacy in Mexico.

Worldclass best bartender 2015 in Tunes Bar

Maandag 20 en dinsdag 21 november zijn de dagen dat je in Tunes Bar moet vertoeven, want dan is er ‘the art of Japanese bartending’. Tussen 6 en 9 doet Michito Kaneko een guestbartendershift in deze heerlijke hotelbar. Als je van cocktails houdt dan wil je hier dus bij zijn!

Tunes Bar in het Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Winnaars Kookboek van het Jaar verkiezing bekend gemaakt in Bougainville

Voor de elfde keer werd de kookboekenverkiezing gehouden en daarin heeft The Green Kitchen at Home van het Zweedse duo David Frenkiel en Luise Vindahl bekroond tot Kookboek van het Jaar 2017. Het publiek koos met ruim 30% van de stemmen Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen tot haar favoriet en zo won de wereldkampioen BBQ de Gouden Garde publieksprijs 2017. De lunch die werd geserveerd was geïnspireerd op gerechten uit de kookboeken die genomineerd waren. Restaurant Bougainville is het restaurant dat bij het nieuwe Hotel TwentySeven hoort op de Dam.

Restaurant Bougainville, Dam 27, Amsterdam

De award voor gezelligste tafel van de dag ging naar deze mensen

Transfernieuws: Mounir van HPS naar The Tailor

Onze favo-afro vertrekt bij HPS. Van zijn apenstreken in Hiding in Plain Sight kunnen we nog genieten tot 15 november, waarna we vanaf 1 december zijn skills kunnen bewonderen in het Krasnapolsky. Eerder trok The Tailor ook al Terrence Bhiekharie weg van House Bar, waar Thomas Datema dan weer van de week zijn Housewarming had. Een dam(n) goede move! Shotje?

The Tailor, Dam 9, Amsterdam

Van dit vertrouwde beeld kun je nog maar heel even genieten

Soi74 opent derde locatie in Bar Karakter

Soi74 trekt in bij de mannen van Bar Karakter. Vanaf 23 november eet je hier dus geen taaie kost, maar spicy thai food, waardoor het bier nog sneller gaat stromen. Sinds de opening van de karaoke-kelder een perfecte match lijkt ons!

Soi74 x Bar Karakter, Clercqstraat 75, Amsterdam

Max Prins aan de slag bij restaurant C

Met de winst van de Nationale Restaurantpitch van headbartender Timo Stemerdink moest Bar en Restaurant C op zoek naar vervanging voor deze Koning. Of Max headbartender wordt of iemand anders uit het team van C is nog niet bekend. De komende maanden wordt er in ieder geval intensief samen gewerkt, dus dat gaat helemaal goed komen.

Restaurant C, Wibautstraat 125, Amsterdam

Timo is blij met de winst van de Nationale Restaurant Pitch

Yoël van Eer terug in Nederland

Onze personal shaker is terug in town. Binnenkort vind je meer bartenders dan duiven op het damrak, want Yoël gaat samen met Eric van Beek aan de slag in het gloednieuwe hotel TwentySeven die we dus zeer binnenkort met een bezoekje gaan eren. Die cocktail van €27.000,- die op de kaart komt slaan we nog even over. 😉

Twenty Seven Hotel, Dam 27, Amsterdam

#hibiki #21 #japanese #whisky #bar27 #hotel27 #bartender #damsquare #amsterdam #openingsoon

A post shared by Personal Shaker (@personalshaker) on

Dirty Chicken Club bijna klaar

Wie Cityguys op Instagram Stories volgt ziet Justin Brown redelijk vaak voorbij komen. Logisch, want we houden allemaal van kippen. De Dirty Chicken Club ziet er nu nog schoon uit, maar dan zal wel anders zijn na de openingsparty met Cityguys. Houd vooral onze Facebookevents in de gaten!

The Dirty Chicken Club, Warmoesstraat 35-37, Amsterdam

Wil je weten wat we vorige maand allemaal spotte? Check dan de roddels uit de wandelgangen in oktober! Ook iets tofs te melden? Neem dan even contact met ons op via info@cityguys.nl of stuur ons een berichtje via social!