Waar in je eentje aan de bar hangen een feest is | Cityguys.nl Waar in je eentje aan de bar hangen een feest is | Cityguys.nl Skip to main content

Waar in je eentje aan de bar hangen een feest is

Doodeng is het voor velen om alleen naar een kroeg of uit eten te gaan. Soms heb je bij stellen aan de bar het idee dat ze alleen maar samen zijn, zodat ze niet alleen naar een bar hoeven om aldaar met hun telefoon te spelen. Iedereen is tegenwoordig vergroeid met zijn telefoon en dat is prima, maar het personeel in de onderstaande bars maakt dat je zelfs zonder telefoon je prima in je eentje hier kan vermaken met eten, drinken en gezelligheid.

Terpentijn

Een lange bar met veel plekken om te zitten en een barteam waar je u tegen zegt. Hoe druk het ook is, ze hebben altijd tijd voor een praatje en als je een shotje bestelt bij Renze dan tovert hij steevast een Mezcal voor je op de bar. Je kan er ook lunchen en dineren, maar wij zijn met name fan van de bar. Dit is namelijk elke avond een goed idee en (Cityguys pro-tip:) op de nachten in het weekend is de kans dat je niet alleen naar huis gaat ook vrij aanwezig.

Terpentijn, Rokin 103, Amsterdam

MR PORTER

Lekker posh plekje en ze zijn meer bekend van hun vlees natuurlijk, maar het échte geheim vind je achter de bar. Er staan een aantal fijne cocktails op de kaart voor je en er is altijd wel iemand die precies voor jouw neus een cocktail staat te bereiden en ondertussen gezellig een praatje met je maakt. Aan de bar is de interactie met anderen (veel stelletjes) wel wat minder, dus je kan je telefoon wel meenemen om af en toe je volgers op instagram stories te vervelen met een selfie.

MR PORTER, Spuistraat 175, Amsterdam

Café de Klos

Ja! Je komt hier natuurlijk voor de Spare Ribs, maar biertjes drinken met Kim (dat is een meneer, ja) of de anderen is prachtig. Hier ben je niet alleen, maar met alle andere mensen die aan de bar zitten. Het voordeel is dat als je in je eentje komt er hier eigenlijk altijd wel ergens plek is (alleen niet per se aan de bar) en dat er binnen een straal van een meter altijd wel iemand tegen je aan begint te ouwehoeren.

De Klos, Kerkstraat 41, Amsterdam

’t Loosje

Eén van de oudste cafés van Nederland, dus ze weten hier wel hoe je met gasten om moet gaan. Er is veel plek en een groot terras (waar je met goed weer ook prima alleen kunt hangen en mensen kijken), maar de bar is goud. Zowel de heren als de dames achter de bar zorgen ervoor dat je de hele avond geen seconde droog staat. Altijd gezellig dus en grote kans dat je hier laat op de avond Cityguys’ JP tegen komt. Proost!

't Loosje, Nieuwmarkt 32, Amsterdam

Harlem

We komen hier in de zomer graag om te genieten van de nachos op het terras, maar het hele jaar door kun je lekker aan de bar hangen en alle biertjes uitproberen. Barmeneren en barmevrouwen rennen en vliegen om je heen om iedereen van booze te voorzien, maar hebben alle tijd voor jou. Ook relaxed om gewoon even een biertje te drinken als je wacht op een volgende (eet)afspraak in de buurt.

Harlem, Haarlemmerstraat 77, amsterdam

Getting my soul fed #harlem #Amsterdam #foodboner #soulfood

Een foto die is geplaatst door Ross Barrett (@iamrbee) op

Aan de bar hangen is ook altijd een goed idee bij Door74 & Hiding in Plain Sight en eten aan de bar van Cannibale Royale is ook een goed idee. Bij de Bierfabriek is het prima toeven in je eentje, maar daar zitten de mensen aan andere tafels nog wel eens naar je te loeren alsof je een zielige vrijgezel bent, dus daar moet je tegen kunnen. Als je naar een bar of restaurant alleen gaan toch niks vindt, dan kun je natuurlijk prima met onze favoriete musea beginnen.