Remember remember, onze tips voor november | Cityguys.nl Remember remember, onze tips voor november | Cityguys.nl Skip to main content

Remember remember, onze tips voor november

Zoals je van ons gewend bent publiceren we maandelijks weer een aantal ontdekkingen uit de stad. Deze maand vertellen we je waarom je beter niet thuis kunt gourmetten, waarom je de stad weer eens moet bekijken vanaf de 23e verdieping en geven we je alweer een reden om naar Roses by Sal te gaan.

Zoals altijd krijg je van ons een selectie van Facebookevents om op te klikken, maar omdat we er voor willen waken dat je alweer 15 tabbladen open hebt staan, voordat je nog maar één letter van onze tips hebt gelezen staan deze onderaan dit artikel

Dip it Low, hotpotten in Chin Chin

Als je gek bent van gourmetten, maar dit om tientallen redenen niet in je huis wil doen (wie wil er immers dat zijn huis net zo blauw staat als het rookhok in Disco Dolly), dan is hotpotten in de Chin Chin Club wellicht wat voor jou. Elke zondag zet deze club namelijk de dansvloer vol met hete potten (bouillon!), zodat jij en je maten er de rest van de avond er van alles en nog wat in kunnen mieteren (je bestelt immers toch de mixed platter zodat de tafel vol staat met kip, garnalen, groenten en beef), totdat het gekookt is.

Dit alles doe je onder klassieke hip-hop platen uit de tijd van Christina Milian.* En omdat je al het koken toch een soort van zelf doet is dit nog een redelijk goedkope avond ook!

*linkje, omdat je tijdens het lezen jezelf toch afvraagt hoe deze vrouw er 14 jaar na haar hitje eruit ziet.

Chin Chin Club, Rozengracht 133, Amsterdam

Chin Chin Club kreeg JP aan het koken... Netjes!

Cocktails drinken in Okura

Twenty Third Bar in het Okura heeft een nieuwe cocktailkaart gebaseerd het uitzicht vanaf de drieëntwintigste verdieping en daarvoor hebben ze flink samengewerkt met de chefs van het restaurant Ciel Bleu.** Hier zijn echt een paar leuke cocktails uit ontstaan, waardoor “Oma op bezoek” een heel andere betekenis krijgt dan het drinken van een kopje thee met een klef koekje. (check het menu).

Eerlijk is eerlijk. Cocktails drinken in Okura is absoluut niet goedkoop, maar hoevaak zit je nou op de 23e verdieping in Amsterdam zonder dat je entree moest betalen?

Twenty Third Bar, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

Het nieuwe menu van Roses by Sal testen

Roses by Sal heeft een (deels) nieuw menu, en hoewel we eigenlijk nooit een reden nodig hebben om naar deze fantastische zaak te gaan geven we je deze reden toch. Het nieuwe menu bestaat uit iets meer barfood dan het oudere broertje Salmuera, wat natuurlijk best wel logisch is gezien deze spot ook een zeer verdienstelijke bar heeft.

Over de bar gesproken: barhero en shotjeskoning Max Prins runt hier tegenwoordig de zaken en heeft een aantal cocktails op de kaart gezet die perfect pairen met de gerechten uit de keuken. Denk hierbij aan cocktail met chimichurrisiroop voor bij je vlees of een cocktail met een infusion van pulpo met pulpo in shizo-blad als garnering voor bij de pulpo.

Roses by Sal, Reguliersdwarsstraat 40, Amsterdam

Les nummer 1 bij Roses: neem altijd de pulpo

KLUIS

Om Kluis eens goed te testen sloten we onszelf zo’n zes uur lang op in deze nieuwe zaak op de Haarlemmerstraat om flink wat werk te verzetten. Kluis is een perfecte werkplek, waar je dankzij het glazen dak niet verandert in een zombie. Ga tijdens je toiletbezoek beneden ook even rechtsaf de kluis van dit voormalige bankgebouw in, zodat je zeker weet dat je jezelf ervan overtuigt dat je volgende drankje een wijntje is uit deze schatkamer.

’s Avonds verandert Kluis overigens in een heel fijn restaurant waar chef Will (voorheen Grahams Kitchen en het Pulitzer) voor € 39,- drie verrassende gerechten op je borden tovert.

KLUIS, Haarlemmerstraat 118, Amsterdam

Heb je voor de rest nog wat gemist?

Niet echt. MOMO bestond afgelopen maand 10 jaar, dus we werden weer eens dronken. Cocktailbars Door 74 en Tales & Spirits lanceren deze maand een nieuw cocktailmenu. 5&33 start deze week weer met het truffel seizoen en aangezien ze dit elk jaar weer nóg beter doen zijn we daar zeker bij om te proeven.

"This is fine..."

Voor de rest maakten we voor 150 man een deconstructed margarita op het tweede verjaardagsfeestje van pop-up restaurant Sjefietshé en maakten we een video over hoe je in godsnaam het Viëtnamese gerecht Pho moet eten. Nooit meer een event missen (Hallo! We kookten!) doe je door onze events te volgen op Facebook. Ons volgen op YouTube doe je hier -> https://www.youtube.com/Cityguys

Oja, we waren nog naar Italië om Lucca, Florence en Pisa te bezoeken. Random pics bij de toren van Pisa vind je in onze weekendguide over Lucca.

En dan zoals beloofd alsnog de geliefde links met feestjes en partijen waar je bij wil zijn:

Big Kahuna Bao Buns, 5 november
Battle of the Chivas Masters, 5 november
Pigs & Punch Classic Cocktail Night, 9, 16, 23 en 30 november
Penny’s Wine & Dine (5 gangen met wijncursus), 22 november
Goose Island lanceert nieuw bier, 23 november
Korean Brunch & Asian G&T, 25 november
The Aiscream Karaoke Show in Chin Chin, 28 november

Heb jij mooie tips voor ons of zijn we wat vergeten? Mail ons dan even op tips@cityguys.nl