Places to be in december | Cityguys.nl Places to be in december | Cityguys.nl Skip to main content

Places to be in december

Weer een hele maand met tips voor de maand december om je verplichtingen met de feestdagen te kunnen ontlopen. Naast de Cityguys vrijdagmiddagborrel zijn er nog vele andere dingen die tof voor je zijn. Laat je ons weten waar je heen gaat? Tag cityguysnl in je instagram foto’s.

Facebook events

Badplaats bij Volkshotel, 6 december
Cityguys.nl Vrijdagmiddagborrel, 11 december
Burger Beer Battle THE FINAL BATTLE 2015, 12 december
Amsterdam Light Festival, hele maand
7-11 bij Cut Throat (Jameson Ginger Ale!), elke zondagavond
Vunzige Deuntjes in Air, 26 december

Net geopend!

Amsterdam Light Festival

Dit is de reden waarom het in december extra leuk is om over de grachten te fietsen. Gratis kunst en een heel geschikte avond om romantisch door de kou te fietsen en vervolgens ergens anders uiteraard weer wat warmte op te zoeken. De wandelroute Illuminade opent op 10 december en dat is altijd ons favoriete onderdeel. Gaat dat zien!
Amsterdam Light Festival,  Weesper- en PLantagebuurt (Illuminade) & Herengracht, Amstel en Oosterdok (Waterroute)

TUNES

Van 11 december tot en met zondag 13 december viert het Conservatorium Hotel de 100ste verjaardag van muziekicoon Frank Sinatra. De Brasserie biedt een speciaal menu aan met Sinatra’s favoriete gerechten en in de lounge treedt een Frank Sinatra zanger op je meeneemt naar de jaren ’40 terwijl de Tunes Bar zijn befaamde hits zal afspelen. Als je hier naartoe gaat is de Cityguys protip: Rook in sigaar in de rookruimte van de Tunes bar. Tunes in het Conservatorium, Van Baerlestraat 27

T’s Bites and Wine

Elke woensdag is er bij T’s Bites and Wine de T’s oyster night. Op woensdag worden de oesters vanaf 17:00 uur tot 21:00 uur aangeboden voor maar 1 euro per stuk! Dat betekent dus een avondje Fines de Claires oesters slurpen met wat bijpassende dranken zoals  champagnes, wijnen en  gin & tonics. T’s Bites and Wine, Kinkerstraat 53 Amsterdam


REVEALED by Picasso in The Grand
Een goede reden om even een kijkje te nemen in het heerlijke hotel The Grand is een selectie van 30 foto’s door kleinzoon van kunstenaar Pablo Picasso en curator van deze expositie, Olivier Widmaier Picasso (gratis, tot 19 januari). Een intieme blik op de ’s werelds grootste moderne kunstenaars zoals Miró, Dalí en Picasso, die zich, onder hun werk, openbaren aan de fotograaf. REVEALED is een selectie uit de collectie van Paris Match, het bekende Franse magazine, en is tentoongesteld in de openbare ruimtes van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

 

Ook nog steeds tof in december

PAND10

Snel zijn! PAND10 is namelijk een popup bar die 10.000 biertjes verkoopt en daarna weer sluit. Bij de opening dronken we de eerste 800 biertjes op, dus zorg dat je er snel bij bent om nog een fijne koude bier te scoren bij de achterwand met de groene Heineken kratjes.
PAND10, Nieuwe Doelenstraat 10

W Hotel Amsterdam

Amsterdam is nu ook gezegend met een W Hotel en daarbij zit gelukkig MR Porter, waar lekker eten en cocktails zijn én waar je vanaf het dak met een zwembad toffe foto’s kan maken. Onze favoriet is het restaurant THE DUCHESS dat werkelijk uitstekende cocktails serveert, een prachtige bar heeft -ohja en het is een toprestaurant, dus eten is ook zeker een aanrader-. W Hotel, Spuitstraat 175 (THE DUCHESS zit er recht tegenover)

The Hoxton

Het hotel The Hoxton -heerlijke kamers, absoluut een aanrader voor een bezoek aan Amsterdam- organiseert wekelijks Hoxtown events, dit zijn events die wekelijks gratis toegankelijk zijn, van workshops tot yoga en van masterclasses tot art collecties. Bekijk zelf maar even de agenda!
The Hoxton Amsterdam, Herengracht 255

5&33

Het is Truffelmaand in het restaurant van het door ons zo geliefde Art’otel: 5&33. Op de menukaart dus veel truffel, altijd een goed idee om dan even binnen te lopen en te genieten van de overheerlijke gerechtjes.
5&33, Martelaarsgracht 5

Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd. Open je een winkel, restaurant, bar of iets anders binnenkort? Stuur ons een mailtje, dan komen we gezellig langs.