Oktober Hotspots | Cityguys.nl Oktober Hotspots | Cityguys.nl Skip to main content

Oktober Hotspots

Hallooooo regenachtige maand Oktober! Veel regen betekent veel binnen zijn en veel binnen zijn betekent: restaurants, bars, nieuwe locaties. We zijn weer op een miljoenmiljard locaties gaan kijken of het tof was -we fietsten zelf naar De Kruidfabriek van Peter Lute in Ouderkerk aan de Amstel, jawel- en DAMN wat zijn er weer veel toffe locaties.

Favourite Facebook Events

Heineken Afterwork @ Amstel Hotel, 6 oktober
Gas op die Dolly * Confettideluxe, 7 oktober
Fuego in de Bitterzoet, 13 oktober
CITYGUYS BORREL!, 14 oktober
Sushi Festival (sold out), 15 oktober
Amsterdam Dance Event, 19-23 oktober
Affordable Art Fair, 27-30 oktober

Het Warenhuis

Wat is deze plek tof geworden! Op instagram zag het er al lekker uit allemaal, dus dat moesten we met onze eigen ogen bekijken. Een plek om te werken, om te lunchen, te eten en te drinken. Dat deden we er allemaal en we genoten. We vonden de mossels en het buikspek een succes en komen er nog vaker terug om te werken. Te eten. En te drinken.

Jacobsz

Dit restaurant stal onze harten. Fantastisch eten, perfecte wijnen en een fenomenale service. Een dame die zegt: “Nee hoor, je wilt het vegetarische gerecht” en dat het dan echt verrukkelijk is. Een heer die vraagt: “Willen jullie nog een sigaartje roken en een whisky drinken in de rookkamer?” Wij hebben hier een hele avond genoten en ons geen seconde verveeld. Het menu wisselt om de 5 weken en dat is voor ons een goede reden om er veel vaker te eten!

Restaurant Arles

Je hoort wel eens mensen zeggen dat de service in Amsterdam niet zo goed is. Dan ga je dus naar de verkeerde plekken. In de Pijp is dit gezellige restaurant net geopend, we gingen het testen en genoten er van het heerlijke eten en we dronken er wijnen bij die met liefde werden geschonken. Niet zo duur. Wel heel lekker.

Adam & Siam

Op de locatie waar voorheen Art Deli zat zit nu Adam & Siam, een restaurant met een dubbele menukaart. De Amsterdamse kaart bevat klassieke gerechten als gemarineerde bbq-ribs, burgers en tonijnsteak, terwijl je van de Siam kaart Thaise gerechten kan bestellen als Pad Thai Kai en Poh Tek. Dit alles in een mooie setting maakt het de perfecte plek om heen te gaan je beiden zin hebt in iets totaal anders.

Winnaar Pizzabiketour: Pizzakamer

Kende je waarschijnlijk al, maar moet je dus toch vaker heen. Grote pizza’s, goede smaken, niet voor niks het best getest op onze Pizzabiketour. En als je het daar zat bent -lijkt ons niet hoor-, dan kun je na afloop wijntjes drinken op het terras aan de overkant van GlouGlou.

5&33

Truffels. Truffels. En nog eens truffels. Ons geliefde 5&33 trapte weer af met het Truffelseizoen en het was echt delicious! Als je een echte truffelliefhebber bent moet je hier zeker langsgaan.

Wat er op onze to-do list staat

Foodhallen

Ja, daar ben je al duizend keer geweest en het is er altijd gezellig. Maar er komen 8 (!) nieuwe spots! Taqueria Lima West met taco’s, Pita met naar het schijnt epische broodjes döner, Fento & Dim Sum Thing in het Asian segment, Pizza van Renato’s & Flammkuchen van Günther’s. Yoghurt Barn en Padron hebben ook nog gezonde dingen in het assortiment, dus je kan er ook een #fitgirl mee naartoe nemen terwijl je vol gooit met vlees.
Foodhallen, Bellamyplein 51

Blue Boy

We kunnen natuurlijk niet wachten tot deze nieuwe hotspot opent. Hotspot, terwijl het nog niet eens open is? Geloof ons, dit wordt zo’n favoriete hangout in Amsterdam. Ooit was dit een mannenbordeel, nu eet je er 3 tot 7 gangen awesome eten of drink je drankjes. Zin in!
Blue Boy, Spuistraat 3GH

Nieuwe locaties

Vinnies heeft inmiddels de 3e vestiging geopend, ditmaal in Zuid op de Scheldestraat 45. In PAND10 in Hotel l’Europe op de Nieuwe Doelenstraat 10 opende Miss Mexico. De lekkere kippetjes van de Bierfabriek zijn verhuisd van het Rokin naar Nes 67.

Zijn we nog niet bij je langs geweest of hebben we een spot gemist? Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.