De ideale foodspots om eten en cocktails te combineren | Cityguys.nl De ideale foodspots om eten en cocktails te combineren | Cityguys.nl Skip to main content

De ideale foodspots om eten en cocktails te combineren

Je wil gruwelijk lekker eten en genieten van cocktails. Best moeilijk, want bij de meeste cocktailbars kom je niet verder dan een paar olijven en wat pinda's en lang niet in elk restaurant staat een goede bartender. Cityguys zou Cityguys niet zijn als het op zoek zou gaan naar de ultieme spots waar lekker eten en heerlijke cocktails bij elkaar komen om je date mee naartoe te nemen.

The Beefsteak Club

Voeg de ex-chef van Mr. Porter samen met een geweldige sommelier en één van de meest legendarische bartenders in Nederland en je hebt het recept van The Beefsteak Club. Als je hier cocktails wil drinken moet je eerst de wijnkaart weerstaan, want hierop vind je omschrijvingen als “Jong, fris, fruit en elegant. Zoals ik, 20 jaar geleden.” of bij de Riesling: “Ik hoop dat je op de fiets bent…”.

Dat laatste hopen wij ook voor je, want je drinkt hier sowieso een paar glazen wijn naast je perfect bereidde stukken vlees. Dessert slaan we hier regelmatig over. Niet omdat deze niet lekker zijn, maar omdat we niet kunnen wachten om de piña colada te drinken. Deze piña colada bevat 150 gram verse ananas, kokoswater met gedroogde kokosnoot uit de oven. Is dat niet je ding? (JAWEL!), dan kun je altijd nog gaan voor de Beefed up Bull met Ketel One, beef bouillon uit de keuken en zout van gedroogde Beef Jerky.

The Beefsteak Club (tijdelijk aan het verhuizen), The Beefsteak Club Amsterdam, Goudsbloemstraat, Amsterdam

Restaurant Branie

Op de Ten Katestraat kun je nu genieten van cocktails en Asian food, want sinds kort zit hier Branie. Om deze nieuwe hotspot van de grond te krijgen zei Remco Bye bye tegen z’n eigen zaak Porem om samen met Mokummattie Rick Welcker (bekend van Bar Feijoa) de handen ineen te slaan. Het resultaat is een bar vol Amsterdamse gezelligheid met topcocktails van de kwaliteit die we van deze mannen gewend zijn, maar dan met prijskaartjes onder de € 10,-.

Op de menukaart vinden we de door ons zo geliefde bao buns, waarvan die met de perfect bereidde soft shell crab sowieso niet mag missen en een verrassend frisse theesalade. (Yep! We bestelden dit en werden er blij van). Eén van de meest verrassende gerechten die we deze maand aten was wellicht wel de KFC, dat staat voor Kentucky Fried Champignons, maar oogt en dezelfde structuur heeft als de krokante kipstukjes van onze geliefde kippenboer uit de VS.

Het Mapo Tofu gerecht, dat niet Nederlands pittig is, maar ontzettend lekker. Gelukkig staat Rick voor je klaar met een gigantische waaier als het zweet je uitbreekt.

Restaurant Branie, Bar Restaurant Branie, Ten Katestraat, Amsterdam

Zie je die lekkere krokante kip? Dat zijn dus champignons!

Calle Ocho

Wanneer de markt op de Albert Cuypstraat is opgeruimd verschijnt er vanachter de kraampjes met te wijde truien dit kleurrijke zaakje vol met tequila en mezcal. Deze hoef je absoluut niet te shotten, want de mannen achter de bar maken er fantastische cocktails van. Denk hiernaast aan taco’s frisse ceviches en empanadas en je hebt een topavond.

Calle Ocho, Albert Cuypstraat 226I, 1073 BN Amsterdam

Terpentijn

Eén van de meest gezelligste bars van Amsterdam heeft nu al een tijdje een hele fijne menukaart. Eerlijk is eerlijk, wij eten hier heel graag de spicy szechuan ribs die netals bij Cannibale Royale van het bot afvallen, maar voor de wat mindere carnivoren onder ons staan er bovengemiddeld veel groentegerechten op de kaart. Ribs combineren we graag met een glas bourbon, waarna we hier de koffie inruilen voor een Espresso Martini.

Terpentijn, Rokin 103, Amsterdam

Salmuera

Hallo! Kan dit restaurant iets fout doen? Met vijf verschillende ceviches op de kaart, vlees van de asado grill (wat betekent dat het vlees boven houtskool bereid wordt) en meer dan zestig (60!!!) mezcals in de bar lijkt deze spot helemaal voor Cityguys te zijn gemaakt. Hebben we nog wat te klagen? JA! Dat het niet altijd mooi weer is in Nederland, want het terrasje van Sal is super.

Salmuera, Rozengracht 106-H, Amsterdam

De ceviches bij Salmuera zijn voortreffelijk

Restaurant C

In Bar C serveren ze gerechtjes die op de cocktails zijn afgestemd. C staat voor Celsius. Het restaurant wil je vooral bijbrengen hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn en serveert daarom gerechten die bijvoorbeeld op 20, 80, 100 en 200 graden bereid zijn. In de zomer kun je hier op een gigantisch terras buiten zitten, maar wij zitten ook graag bij Timo aan de bar.

Restaurant C, Wibautstraat 125, Amsterdam

Uiteraard kun je ook nog cocktails drinken en gefrituurde kip eten bij Tales & Spirits. Nog meer cocktailtips? We hebben ook nog een artikel over onze favoriete cocktailbars van Amsterdam.