Hotspots om te bezoeken in maart | Cityguys.nl Hotspots om te bezoeken in maart | Cityguys.nl Skip to main content

Hotspots om te bezoeken in maart

In maart is er zo extreem veel te doen dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Bijna, want Cityguys heeft alles voor je op een rijtje gezet (heel de maand februari zijn we aan het testen geweest.) Welke hotspots openen er, bij welke feestjes moet je zijn en wat moet je zeker niet missen?

Favourite Facebook Events

TonTon Club XL, 10 -21 maart Westergasterrein
24 hrs in Amsterdam West, 12-13 maart
Tunes Academy – Sushi and Sake, 14 maart
Amsterdam Coffee Festival, 18-20 maart Westergasfabriek
Amsterdam Food Festival,  24-28 maart Rai Amsterdam
Dutch Marketing Awards, 31 maart Tropenmuseum
Upperclub, elke zaterdag

Pulitzer’s Bar & Jansz.

Pulitzer Bar is de nieuwe cocktailbar op de grachten, waar je na het eten bij Jansz. zo naar binnen kan wandelen voor nog een cocktail in werkelijk een prachtige bar. Bartender Andrew Nicholls -waarvoor je vroeger naar Dvars ging- heeft nu een nieuwe plek. We noemden al even Jansz. en dat is het restaurant dat in hetzelfde prachtig gerenoveerde Pulitzer Hotel huist. We waren fan van bijna alle gerechten die we aten, maar de burrata en de miso-gelakte kabeljauw waren onze favoriet. Niet goedkoop, maar een lust voor het oog en een service waar je u tegen zegt.

The Tailor

Het Krasnapolsky werd veelvuldig verbouwd de laatste tijd en dat heeft geleid tot een succes: Het Kras heeft weer allure. In deze prachtige en enorme cocktailbar worden cocktails geserveerd die door Tess Posthumus -Dutch World Class Bartender of the Year- zijn verzonnen. Dat moet je dus snel gaan proberen, of neem in elk geval even een kijkje want damn, dit is een lust voor het oog.

SNCKBR

Gezond. Erg gezond. Dat vinden we normaal gesproken altijd een beetje eng, maar nadat we met Melle -één van de eigenaren- hebben gesproken én hebben geproefd zijn we om: dit is tof. Trust us, het is erg gezond (zelfs van deze frikandellen word je niet dik), maar er zijn altijd nog Gin Tonics voor het Cityguys-gevoel. Op vrijdag en zaterdag kosten die ook nog eens maar 5 euro!

The Pool

Een nieuwe plek in Oost om te werken, maar vergeet niet dat ze er ook lekker eten hebben. In het gebouw zie je nog oude elementen terug van TROUW Amsterdam, dus het is sowieso goed voor je sentiment om hier een keer te eten. Wij hebben verschillende gerechten geprobeerd (ga met veel mensen en deel zoveel mogelijk gerechten) en de Pulpo was onze favoriet. Cityguys pro-tip: Als je aan de hoge badmeesterstoelen gaat eten krijg je een drankje van het huis. #WINNING!

Eastside

Heel Amsterdam Oost heeft er een extra reden bij om wat dieper in het glaasje te kijken op de weekendavonden, want met Eastside hebben de mannen van Staring at Jacobs een heerlijke hangover spot geopend. ’s avonds serveren ze hier de meatballs die super populair zijn in New York. Lees er meer over in ons artikel over onze favoriete brunchspots.

Ter Marsch & Co

Je kent deze spot al van onze favoriete hamburgerspots in Rotterdam, maar de beste hamburgermaker van Nederland zit nu ook ein-de-lijk in Amsterdam! Op de hoek van muntplein en de bloemenmarkt vind je deze bar in het NH Carlton Hotel. Oké, officieel gaan ze pas maandag 7 maart open, maar wij zijn al even op één van de testdagen wezen eten en wij zijn fan van de Royale Dutch, de Burgeresse én de Classic. De frietjes zijn ook top, dus dat is een +1!

Yoepz Kip & Kreeft

De mensen van Yoepz zeggen zelf: “Na Utrecht kan Amsterdam nu ook genieten onze botermalse scharrelkip bereid op de Portugese Butterfly Grill en sappige Canadese hardshell kreeft a la plancha”. Een hele mond vol en we hebben het zelf ook geprobeerd: fantastisch! Met een grote slab om eet je kip en kreeft. Wij deelden 1 portie en namen de lobster roll erbij. Met kreeftenbitterballen als voorgerecht echt meer dan genoeg, maar we aten er ook nog de steurgarnaaltjes bij en sloten af met een Portugese pasteis (lekker!).

X BANK

Wow. Just wow. Er staan nogal veel restaurants en bars in deze editie van Maart, maar als je naar een écht toffe winkel wilt, dan moet je bij X BANK zijn. Achter de dam is in het W Hotel -net onder The Duchess- deze winkel te vinden met alleen maar Nederlandse producten. Denk: jurken van Mattijs van Bergen, kunst van Marcel Wanders, tassen van Santa Ché, de grappige wandcontactdooscovers van Suited Suits en ook gewoon goedkope dingen als Nederlandse boter en thee. Snel gaan kijken!

Opent in maart

Patisserie Le Clair

De reden waarom je niet om het station maar dóór het station moet fietsen is deze patissier. Zelf hebben we ze nog niet geproefd (de officiële opening mét champagne is bijna), maar als we de beelden zo zien, dan hebben we extreem veel zin om van al deze éclairs een hap te nemen!
Le ClairStationspassage 39E

Chicks & Coqs

Je kent deze plek, want we deden er al eens één van onze legendarische Cityguys borrels. Hier werden 10000 biertjes gedronken en wat er daarna met PAND10 zou gebeuren was niet bekend. Nu wel, want chef Richard van Oostenbrugge gaat hier -met een Peruviaans randje- kippetjes voor je bereiden. Wij zijn ook reuze benieuwd en testen op 3 maart voor je hoe het is. Daarna is het geopend voor publiek.
Chicks & Coqs, Nieuwe Doelenstraat 10

Bar Brasserie Occo

In het stylish hotel The Dylan opent is eind Maart de officiële launch van de bar brasserie. Wat we precies kunnen verwachten weten we niet, maar het is altijd een goed idee om The Dylan binnen te stappen met die prachtige binnentuin.
Bar Brasserie Occo, Keizersgracht 384

Ja, je hebt gelijk. Wat een enorme overload aan nieuwe hotspots. We houden van Amsterdam en dat het op het gebied van hospitality steeds meer awesome aan het worden is. Enjoy!
Zijn we nog niet bij je langsgeweest of hebben we een spot gemist? Mail ons dan via hallo@cityguys.nl

Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.