De beste flexwerkplekken en co-working spots van Amsterdam De beste flexwerkplekken en co-working spots van Amsterdam Skip to main content

De beste flexwerkplekken en co-working spots van Amsterdam

Je zult het niet geloven, maar wij werken ook wel eens. Een beetje. Daarom testten we de beste betaalde (!) flexwerkplekken, co-working spots en ~social spaces~ van Amsterdam.

Zoku

Het dakterras van Zoku is een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. Wanneer we hier niet zitten voor een bescheiden biertje, willen we hier wel eens iets typen. Deze guide, bijvoorbeeld. Mocht het nog iets te vroeg zijn voor een alcoholische versnapering: de koffie is hier fantastisch. Net zoals de inrichting en de privékantoren. Heb je honger? Snappen we. Bij de overburen Water & Brood hebben ze fantastische kip.

Een membership voor Zoku kost 175 euro per maand. Voordeel: je loopt regelmatig Sabine tegen het lijf en dat is natuurlijk altijd een goed idee.

Zoku, Zoku Amsterdam, Weesperstraat, Amsterdam, Nederland

Mindspace Dam

Deze werkplek bevindt zich op een perfecte locatie in Amsterdam, in een voormalig bankgebouw tegenover de De Nieuwe Kerk op de Dam. Een stoeltje bij Mindspace kost je 320 euro in de maand. Dat betekent dat je zo’n 128 bakken koffie moet drinken om het bedrag eruit te halen. Nou, dat doen we in een midweek. Er is ook een tap, maar daar komt helaas alleen wat gemeentepils uit. Zonde. Nog een nadeel: deze toko sluit al om 18:00. Of ja, vijf uur vijfenvijftig. Zo wordt ons doordringend verteld bij binnenkomst. Is goed joh, dan zitten we toch al lang in de kroeg.

Mindspace Dam, Mindspace Dam, Nieuwezijds Voorburgwal, Amsterdam, Nederland

Soho House

Weinig werkplekken zijn zó gehyped als het luxueuze Soho House in Amsterdam. Dit van oorsprong Londense concept is een heel ding in de creatieve industrie. Niet alleen door de fantastische faciliteiten zoals een zwembad op het dak, maar ook door het bijbehorende prijskaartje. Een membership kost je al gauw zo’n 2.000 euro per jaar. Maar goed, dan kun je wel tegen iedereen zeggen dat je lid bent van het Soho House. Want dat is blijkbaar verplicht.

Dus bij deze: wij hebben hier wel eens champagne gedronken met Boris Veldhuijzen van Zanten. Vet hè.

Soho House, Nederland, Amsterdam, Spuistraat, Soho House Amsterdam

TQ

Weinig werkplekken die ons zoveel plezier (en hoofdpijn) hebben gegeven als TQ. Onze vrienden van The Next Web hebben namelijk hier het allerbeste toilet in de geschiedenis van porseleinen pisbakken: The Smallest Disco In The World. Welke WC heeft nu een geluidsinstallatie, een rookmachine én standaard een fles Jägermeister liggen? Eigenlijk alleen maar redenen om te gaan werken in dit fantastische pand aan de Bloemengracht. Een membership kost je een meier per maand.

TQ, TQ, Singel, Amsterdam, Nederland

The Student Hotel / Collab

Met inmiddels twee locaties in Amsterdam (en zeven in totaal) is Collab goed vertegenwoordig. Flexwerkplekken kosten er 99 euro, maar dan heb je ook meteen toegang tot de fitnessruimte. Handig. Zeker als je minder lui bent dan wij. Voor het eind van volgend jaar opent The Student Hotel trouwens nog zo’n vijfentwintig extra vestigingen: dus dikke kans dat er straks ook een Collab bij jou in de buurt zit.

Collab, TSH Collab Amsterdam City, Wibautstraat, Amsterdam, Nederland

Zijn er nog andere (betaalde) werkplekken die we écht moeten testen? Onder andere Public Space, Rent24 en Spaces (Vijzelgracht) staan nog op ons lijstje, maar schroom niet om ons hartstikke lastig te vallen via steven@cityguys.nl Of via @cityguysnl.