De fijnste hotelbars van Amsterdam - Cityguys Skip to main content

De fijnste hotelbars van Amsterdam

Als je 's middags om één uur al zin hebt in een drankje, waar bestel je die dan zonder dat mensen denken dat je een fucking alcoholist bent? JA! In een hotelbar. Want daar drinken mensen ook voor één uur al een cocktail of een bier. Amsterdam heeft een aantal intens fijne bars in hotels en die vind je in dit artikel.

Pulitzer's Bar

Sinds de renovering van deze hotelbar zijn we hier niet meer weg te slaan. Het is zelfs zo dat Roger hier tijdens events gewoon achter de bar gaat staan om een cocktail te maken. Dit is een bar met cachet, jawel, een chique bar met bartenders die fantastische drankjes voor je kunnen maken. Dat betekent dat het niet per se goedkoop is, in tegendeel, maar ga hier met een date zeker heen voor een drankje en zak weg in de fijne stoelen in de zaak, of neem plaats aan de bar. Voor in de zomer: je kunt ook op het terras zitten en dat is heerlijk aan de Keizersgracht.

Pulitzer's Bar, Keizersgracht 234, Amsterdam

Roger als bartender in Pulitzer's Bar

Skylounge & W

In het W Doubletree hotel naast Amsterdam Centraal Station is de Skylounge te vinden, die ook in het beste dakterassen artikel voorkomt. In deze bar kun je in de zomer op het terras, maar in de winter zit je hier met een fantastisch uitzicht aan het raam. Een glas huiswijn kost je €7,50 maar die is echt heerlijk en je krijgt een gigantisch glas. Ze schenken ook cocktails hier, terwijl de meeste toeristen een gigantisch glas Heineken bestellen.

Het W verderop in de stad heeft ook een fantastisch terras en een geniale bar, dus die nemen we stiekem even mee in dit stuk. We interviewden hier onder andere Cris, een van de beste bartenders van Nederland. Uitzicht op een zwembad en het paleis op de Dam is natuurlijk best wel dope.

Skylounge in het W Doubletree Hotel, Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

W Lounge in het W Hotel, Spuistraat 175, Amsterdam

Skylounge

5&33

De beste plek om af te spreken met iemand die net van het station komt. Chillen doe je aan de bar waar prima cocktails worden geserveerd, in de bibliotheek met een kop koffie of aan een tafel voor heerlijk eten (kleine gerechtjes, stuk voor stuk delicious). Onder het restaurant zijn altijd toffe exposities te zien, dus daar moet je altijd even naar binnen sneaken. Dit is niet voor niks de beste hotelbar van 2014.

5&33, Martelaarsgracht 33, Amsterdam

Conservatorium Hotel

Voor 100 miljoen euro werd er verbouwd aan deze plek aan het museumplein en dat is te zien. Holy smoke, wat een prachtig gebouw. Er is een geniale Spa, er zijn winkels (hier koop je je Cubaanse sigaren) en je kan op verschillende plekken eten en drinken. Cocktails bij Tunes (niet goedkoop, wel lekker en écht een fijne bar), eten bij chef Schilo van Coevorden in Taiko en een kop koffie in de lounge beneden. Cityguys glipt er altijd even naar binnen, ook als we geen dorst hebben.

Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

THE DUCHESS

De cocktailbar in dit restaurant is bizar mooi. En belangrijker nog: er is een menu met 48 cocktails waarvan we altijd eerst de punch ‘the Duchess’ bestellen, omdat ie naast goedkoop (8,50) ook echt fucking lekker is. En hoe vaak wordt er nu een punch speciaal voor jou klaargemaakt? Juist. Een plekje aan de bar is een genot bij deze bartenders die je ervaring heel goed gaan maken deze avond (geopend vanaf 18:00 uur). Cityguys pro-tip: ga hier heen voor je uit eten gaat en deel hier alvast een voorgerechtje (foie gras donuts met vijgenjam bijvoorbeeld). Meer details bij held IngmarDrinkt.

THE DUCHESS, Spuistraat 172, Amsterdam

Cocktails in THE DUCHESS

The Lobby - Hotel V

Uitstekende locatie, midden in de stad, voor zowel perfect eten als relaxed drinken. De gintonics zijn hier goed betaalbaar, de bloody mary is fantastisch en de sfeer is altijd goed. Overdag maakt de barista allerlei geniale figuren in je capuccino, voor de lunch hebben ze een uitstekende caesar salad en andere heerlijkheden. Wij gaan altijd naar Hotel V in het centrum, maar er is er ook nog een richting de Pijp en de nieuwste vind je in Oost.

The Lobby, Hotel V Nesplein, Nes 49, Amsterdam

Fantastisch eten én Bloody Mary in The Lobby

Wat is jouw favoriete Hotelbar? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.