De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam - Cityguys Skip to main content

De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam

Steakhouses en Barbecue places zijn echte mannenrestaurants. Lekker een flinke steak, biefstuk of een goede portie spareribs eten met daarnaast een pul bier kan een genot zijn. Bij deze restaurants weet je zeker dat het genieten wordt.

Café De Klos

We hebben hier al eerder over geschreven in het artikel “Waar uit eten drinken wordt”, maar als je de beste spareribs van Amsterdam serveert moet je genoemd worden in deze lijst. Ga aan de bar zitten en geniet van biertjes en de ribs die van het bot vallen.

cafe-de-klos-amsterdam-cityguys

Loetje

Loetje staat bekend om de uitermate goeie biefstuk en is al ruim 35 jaar een begrip. Eerlijk gezegd zo bekend dat ik hier ook nooit iets anders heb besteld dan de biefstuk. Je kan bij Loetje op meerdere locaties terecht. Zo hebben ze met Loetje aan ’t IJ een prima restaurant nabij het NDSM Werff (goed voor parkeerders!), maar kan je ook terecht in oost, het museumplein of op Amsterdam Centraal. Uiteraard zal er iemand aan de tafel vragen wat de biefstuk Bali is. Dit is een in sambal gebakken biefstuk en is zeker een aanrader. (zie ook onderstaande foto)

loetje biefstuk Bali

Castell Bar-beque

Mocht je met een grote groep mensen op zoek gaan naar een goed stuk vlees dan is dit echt dé place to be! Castell heeft namelijk goede nisjes voor +/- 8 tot 12 man. Hier kan je niet alleen terecht voor Spareribs of Tournedos, maar ook voor een goede T-bone steak of Prime Rib. De vleesgerechten zijn hier net als de bediening uitstekend. Nabij Leidseplein, dus je kan hierna gelijk met de vriendengroep het nachtleven in.

Cannibale Royale

Naar Cannibale Royale moet je sowieso 2x geweest zijn in je leven, want naast de geweldige hamburger die we hier beschreven kom je hier ook nog eens voor een flink stuk vlees. Het logo van Cannibale Royale is niet voor niets een gigantisch mes. Deze krijg je om de USA Steak mee aan te vallen. De absurde steak van 1000 gram moet je minimaal een dag van te voren bestellen. Een eervolle vermelding op het krijtbord volgt voor de ‘cannibalen’ die deze op krijgen.

Bar Brouw

Bar Brouw was één van de hotspots van vorig jaar. Het restaurant dat bekend staat om hun smoked meat was zo populair dat het geregeld een aantal menu-items uitverkocht. Cityguys keek dan ook niet vreemd op toen het tweede filiaal werd geopend in oost. Niet alleen zijn de pulled pork en brisket ontzettend lekker, maar ook de sidedishes zijn allemaal meer dan smakelijk. Het drankassortiment is aangevuld met speciale biertjes die je niet overal kan krijgen, maar deze zijn wel wat aan de dure kant.

Graceland Bar-B-Q

Grotere groepen kunnen voor een Bar Brouw dish ook naar Graceland BBQ. Een tof restaurant die oogt als een American diner met een grote bar in het midden, flipperkast in de hoek en voorzien van een heuze radio booth die old American classics draait. Graceland BBQ heeft leuke comboplatters en heeft een goede drankkaart waar je op vrijdag en zaterdag to 02:30 van kan genieten. De kwaliteit van het eten haalt helaas niet het niveau van Bar Brouw.

Ben jij nou een ontzettende vleesliefhebber, maar staat je favoriete restaurant er niet bij? Laat het ons dat weten via @CityguysNL op Twitter. Wees vooral niet te bescheiden en deel lekker je mening en foto’s met ons op via Twitter of op Instagram met de hashtag #CityguysNL!