De beste frietzaken van Amsterdam - Cityguys Skip to main content

De beste frietzaken van Amsterdam

Of je het nou frites, frietjes of patat noemt, je wilt eigenlijk gewoon de aller-aller beste van Amsterdam. Daar er genoeg wannabe’s zijn gingen wij op zoek naar de beste friet van Amsterdam. Echte snackliefhebbers moeten deze puntzakken toch allemaal minimaal 1x geproefd hebben. Eet smakelijk!

Vleminckx

Laten we gelijk maar beginnen bij Vleminckx, want hier staat altijd een rij. Deze friteszaak maakt wat mij betreft als enige van alle friteszaken met een rij echt zijn reputatie waar.

frites-vleminckx-patat

Frietsteeg

Gelijkwaardig aan Vleminckx is Frietsteeg in de Heisteeg tussen het Spui en de Singel in. Naast dat ze een geweldige naam hebben, waarmee ze de hele steeg claimen hebben ze ook fantastische frieten. On the spot gesneden. Iets krokanter dan de concurrenten in dit lijstje én voor een zeer schappelijke prijs. (klein: € 2,25, groot € 2,75). Voor 50 cent krijg je hier net zoveel American mayonaise als 5 bakjes bij de Mc Donald’s. Een droom die uitkomt.

frites-frietsteeg-amsterdam-cityguys

Par Hasard

Frites uit Zuyd werd vorig jaar verkozen tot beste friteszaak van Amsterdam in de AD fritestest. Nu ben ik het niet altijd met de jury van de AD fritestest eens, maar in dit geval hebben ze een goed punt. Zelf eet ik altijd mijn frites speciaal of oorlog en word ik erg blij met de vers gesneden uitjes op de saus. Toptent!

frites par hasard

The Beef Chief

Dit jaar werd ik voor het eerst geïntroduceerd tot de Patriot Fries van The Beef Chief. Ik weet niet of ik meer onder de indruk was van de Kimchi burger (waarmee hij de Burger & Beer battle won in 2014) of van de Double fried fries met bacon, gesmolten kaas en chipotle ketchup. Wat ik wel weet is dat ik in één week 4x ben terug gekomen en dat ik niet kan wachten totdat deze geweldige smaaksensatie weer verkrijgbaar is in Amsterdam.

frites-patat-the-beef-chief

Chipsy King

Seriously. Chipsy King is de meest underrated friet van Amsterdam. Maar écht! Vraag aan Sammy hoe hij de friet voorbakt en je krijgt een passie en liefdevol verhaal over het juist frituren van de gesneden aardappel. Na een jaar lang hier alleen maar te zijn geweest tussen 02:00 en 04:00 uur ’s nachts op vrijdag of zaterdag ben ik een keer de friet echt gaan testen. And YEP! It’s still really good!!!

frites-chipsy-king-amsterdam-cityguys

Allright snackers! Tijd om weer een puntzak te scoren. We raden je vooral aan om ook de rest van ons food-overzicht te checken, zodat je van alle toplocaties op de hoogte bent. Blijf vooral voor altijd op de hoogte via Twitter, Facebook of Instagram!