Beste spare ribs van Amsterdam - Cityguys Skip to main content

Beste spare ribs van Amsterdam

Altijd voer voor een oneindige discussie met je vrienden: Waar eet je de beste spareribs? Hoewel we jaren verkondigd hebben dat De Klos de beste ribbetjes serveerde, hebben we in de loop der tijd nog heel wat andere toppers gevonden waar ze fantastisch vlees verkopen.

Mystique

Op woensdag eet je hier hun famous ribs met waffle fries voor maar €15, in plaats van de €19,50 die ze op andere dagen kosten, maar ook dan zijn ze het geld zeker waard. Hier maken ze heerlijke cocktails voor je, dus vergeet er daar zeker niet minstens 1 van te bestellen.

Mystique, Utrechtsestraat 30a, Amsterdam

De Klos

Kies een plaats aan de bar. Altijd (!). De mannen bij De Klos zijn namelijk fucking grappig. Een bezoek zorgt er altijd voor dat je terug gaat met een lach op je gezicht en met een gevulde buik, want de porties zijn niet bepaald klein. De ronde houten planken zijn vervangen voor vierkante zwarte planken en daarop krijg je een stuk vlees waar je u tegen zegt. Wij delen er altijd een gepofte aardappel bij, want die krijg je uiteindelijk toch niet helemaal op. Reserveren kan niet en op een drukke dag kan het zomaar zijn dat je 2 uur moet wachten, maar dat kan in het café aan de overkant mét bier. De ribs kosten inmiddels zo’n 20 euro, maar zijn het absoluut waard.

Café De Klos, Kerkstraat 41, Amsterdam

cafe-de-klos-amsterdam-cityguys

Cannibale Royale

Wederom #winning. Bij Cannibale Royale dachten we dat de Spare Ribs zo lekker waren omdat we ze altijd dronken aten, maar tijdens een nuchtere check bleken deze ribs gewoon écht perfect te zijn. Vlees valt van het bot als je het aanraakt en smelt op je tong. Inmiddels heeft Cannibale al 3 locaties en kun je ze ook bestellen voor thuis, maar wij eten ze het liefst aan de bar of aan een tafeltje op de oorspronkelijke locatie.

Cannibale Royale, Handboogstraat 17a, Amsterdam

Cannibale Royale burgers Amsterdam
Ook de burgers zijn fantastisch

Bazar

Betaalbaar (€15,50). Lekker. Anders. Zo zou je deze ribs (ze noemen het gerecht zelf Dàndè) waarschijnlijk zelf ook typeren. Hoewel je hier waarschijnlijk in eerste instantie niet komt om de ribs te eten, is het wél een goed idee. Fantastische plek is dit, wij houden van de sfeer en de obers die met grote schalen door het restaurant paraderen.

Bazar, Albert Cuypstraat 182, amsterdam

Castell

Mocht je met een grote groep mensen op zoek gaan naar een goed stuk vlees dan is dit the place to be! Castell heeft namelijk goede nisjes voor +/- 8 tot 12 man. De vleesgerechten zijn hier net als de bediening uitstekend. Nabij Leidseplein (handig als het te druk is bij De Klos) dan kun je hierna gelijk met je vriendengroep het nachtleven in.

BAR-becue Castell, Lijnbaansgracht 252, Amsterdam

Als je je lading spare ribs hebt verorberd in één van deze geniale plekken in de stad, dan ga je natuurlijk nog even een drankje scoren. Cheers!