De meest relaxte restaurants voor shared dining - Cityguys Skip to main content

De meest relaxte restaurants voor shared dining

Sharing food places zijn vaak van die locaties waar je een heel gezellige avond beleeft. Lekker een tafel vol met kleine hapjes die maar blijven komen. Van sushi tot dim sum, Cityguys zet de lekkerste restaurants met kleine gerechten op een rij om van te genieten.

Dum Dum Palace

Dum Dum Palace ligt precies tussen de woningen van JP en Roger in, maar dit is niet de enige reden waarom we hier zo vaak zijn. Waar de meeste Aziatische restaurantjes op de Zeedijk vooral restaurantjes zijn is deze spot ook echt een bar. Wel zo lekker als je gewoon een pandabiertje (dat schenken ze dus daar) wilt drinken. De kaart is een mix van allerlei Azietische gerechten met dumplings, bao buns en frietjes met rendang. Prima food om te delen dus. Loop je door naar achter dan kom je opeens in de ‘geheime’ rotisserie terecht die nog door Cityguys gekeurd moet worden.

Dum Dum Palace, Zeedijk 37

Dum Dum Palace Amsterdam Bao Buns

Bo Nam

Een Viëtnamese hotspot waar je heerlijk kunt eten in een gezellige omgeving. Op de kaart staan kleine, medium en large gerechten. De kleine gerechten kosten tussen de €7,- en € 12,- en worden absoluut niet kaal geserveerd. Op deze foto zie je bijvoorbeeld de Empire springrolls en de geroosterde octopus die je -net als Koreaans eten- kan inpakken in sla-bladeren. Ook Bo Nam kunnen we absoluut aanraden als lunchspot want de baguettes op de kaart zijn echt heel fijn.

Bo Nam, Lange Leidsedwarsstraat 53-59

Bo Nam
Bo Nam Lunch broodjes baguettes

Pata Negra

Voor mij voelt Pata Negra altijd als een super mini vakantie naar Spanje. De lekkere tapas die geserveerd worden in een echt spaans ogende omgeving met Iberico hammen die aan het plafond hangen in combinatie met het spaans sprekende personeel maakt dit restaurant mijn favoriete plaats om tapas te eten. (Voor Paella moet je in Oost zijn op zondag)

Pata Negra, Utrechtsestraat 124

De Japanner

Als je bij de Japanner met een groepje gaat eten dan raden wij het chef’s menu aan. Voor € 29,50 krijg je de meest favoriete hapjes van chef Tosao, die voordat hij met de Japanner begon nog restaurantmanager was van Taiko in het Conservatorium Hotel. Denk niet dat je hier alleen sushi geserveerd krijgt. Een hele range van kleine Japanse gerechten van vlees tot gyoza komen voorbij, voordat je uiteindelijk de bekende sushigerechten voor je neus ziet verschijnen.

De Japanner, Albert Cuypstraat 228

Kagetsu

In dit kleine Japanse restaurantje op de Hartenstraat wordt je nog begroet met Konbanwa (Japans voor Goedenavond). Naast de verschillende sushi gerechten kan je hier ook terecht voor een warme maaltijd. Het eten hier is echt heel erg fijn. Loop met lekker weer vooral door naar achter, waar je kan zitten op een klein terrasje.

Kagetsu, Hartenstraat 17

Kagetsu sushi

Happyhappyjoyjoy

Het meest speelse restaurant van allemaal is toch wel happyhappyjoyjoy. Het interieur van dit Aziatisch restaurant is zo leuk chaotisch-kleurrijk dat je hier zelfs met de saaiste date nog vermaakt bent. Geniet van de steambuns, de Koreaanse pork, de pad thai en de chan chu kai en neem er een Aziatisch drankje bij om het af te maken. Er is er eentje in West en een in Oost, dus voor elk wat wils. Eet smakelijk!

Happyhappyjoyjoy West, Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy Oost, Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy Oost

Sea Palace

Als je Cityguys al een tijdje volgt dan weet je dat we onwijs fan zijn van dim sum op de zondagmiddag. Vooral als we een kater hebben is dit de plek om naartoe te gaan. Dankzij de gestoomde hapjes en de flinke potten thee ben je zo van die knallende hoofdpijn af. Financieel is de bamiboot ook een geweldige optie, want je bent hier voor een hele tafel vol eten (en wij eten veel!) ongeveer € 20,- p.p. kwijt.

Sea Palace, Oosterdokskade 8

Sea Palace

Bonus: Kantjil & de Tijger

De Indonesische rijsttafel is natuurlijk het toppunt van sharing food. Bij Kantjil en de Tijger staan maar liefst 4 verschillende rijsttafels op de kaart waarvan het water je in de mond loopt, waardoor je uiteindelijk met veel te veel op en voldaan het restaurant verlaat.

Kantjil & de Tijger, Spuistraat 291-293

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.