Beste restaurants voor een goede date - Cityguys Skip to main content

Beste restaurants voor een goede date

Het is zover. Je hebt een aantal dates gehad en vindt hem of haar zo leuk dat je eigenlijk op zoek bent naar een echt goed restaurant om je date mee naar toe te nemen. Cityguys zocht de volgende restaurants uit voor die goede derde of vierde date.

Jacobsz

Jacobsz is een reden om naar Oost te gaan met je date en als je in Oost woont, dan moet je ze sowieso met een bezoek verblijden. Je kan hier namelijk voor 32 euro al een 3-gangen menu eten, maar trust us en ga voor de 5 gangen voor €46 want dat is echt een goed idee. Om de 5 a 6 weken hebben ze een nieuw menu, dus dan kun je met een gerust hart nog een keer langs. Service is hier zoals het hoort, met veel aandacht en wij laten ze zelfs nog wel eens onze gerechten kiezen. “Moeten we voor het vlees of de vis gaan?” werd hier beantwoord met “Neem de vega en je gaat het fantastisch vinden.” Geloofden we in eerste instantie niks van, was wél waar. Jacobsz is Genieten met een grote G. Fijne date!

Jacobsz, Ringdijk 1, Amsterdam

Het eten bij Jacobsz is fenomenaal
Als JP geen date heeft staat ie voor de deur gewoon meisjes te versieren
Als JP geen date heeft staat ie voor de deur gewoon meisjes te versieren

5&33

Tegenover het centraal station vind je in het art’otel Amsterdam 5&33. In 2014 won dit restaurant de prijs voor beste hotelrestaurant én beste hotelbar van Nederland, waardoor het echt een bezoekje waard is als je hier nog niet bent geweest. De menukaart bestaat uit allemaal kleine en grote mediteraanse sharing gerechten, wat natuurlijk perfect is voor een date. Na het eten raden we je aan om nog even naar beneden te lopen, want de gallery onder het hotel heeft regelmatig gave exposities.

5&33 in het Art'Otel, Martelaarsgracht 5, Amsterdam

5&33 Amsterdam

De Bajes

Met je date naar De Bajes gaan leek nooit verstandig, maar geloof ons: dat is het dus wel! In het weekend kun je na je eten ook nog testen of hij of zij een beetje kan dansen, want dan gaat het dak eraf in onze nieuwe favoriete bar aan het Rembrandtplein. De chef bereidt heerlijk eten voor je terwijl van de streetart op de muren van deze zaak geniet. Ze hebben een eigen jenever en de onderstaande toffe fles van Heineken en we weten zeker dat je date en jij ook van het eten zullen genieten. Neem. De. Iberico! Laat je ons weten of het leuk was om een keer in de Bajes te zitten?

De Bajes, Utrechtsestraat 11, Amsterdam

Pils in de Bajes bij de streetart

Salmuera

Salmuera wordt in de Argentijnse keuken gebruikt om het vlees sappig te houden en op smaak te brengen. Het is dan ook geen verrassing dat het op houtskool bereidde vlees van dit Argentijnse restaurant heerlijk is. Dit restaurant – met uitstekende cocktails – heeft verschillende knusse hoekjes voor jou en je date en bij mooi weer raden we je aan een plaatsje te confisqueren in de binnentuin. De kaart staat voor de rest vol met onbekende bites en sides om je smaakkennis uit te breiden.

Sal Muera, Rozengracht 106H, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy

Het meest speelse restaurant van allemaal is toch wel happyhappyjoyjoy. Het interieur van dit Aziatisch restaurant is zo leuk chaotisch-kleurrijk dat je hier zelfs met de saaiste date nog vermaakt bent. Geniet van de steambuns, de Koreaanse pork, de pad thai en de chan chu kai en neem er een Aziatisch drankje bij om het af te maken. Er is er eentje in West en een in Oost, dus voor elk wat wils. Eet smakelijk!

Happyhappyjoyjoy West, Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy Oost, Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy

Jackson Dubois

Het Esprit Café midden in de stad op het Spuiplein wordt elke avond omgebouwd tot Bar Jackson Dubois. Eigenaar Jean-Pierre Jackson reisde over de hele wereld op zoek naar heerlijke gerechten en serveert in zijn bar/restaurant zijn herinneringen streetfood style. Je bestelt hier dus meerdere gerechten tussen de €6,- en €8,- die je kan delen met je date of tafelgenoot. De roti en de rijsttafel zijn beide een echte smaaksensatie en vergeet niet wat ruimte over te houden voor het dessert. (zie foto)

Jackson Dubois, Spui 10, Amsterdam

jackson-dubois-amsterdam-spui-dessert

Heb jij mooie dating tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.